دسته
دوستان
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 713513
تعداد نوشته ها : 222
تعداد نظرات : 7
Rss
طراح قالب

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: در بحث انتخابات باید تکلیف مدار باشیم و به وظیفه خود عمل کنیم.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین "مرتضی آقاتهرانی" سه شنبه شب در نشست پرسش و پاسخ در حوزه علمیه امیر المومنین (ع) شهرری افزود: در انتخابات باید پاسخ امام راحل (ره) و مقام معظم رهبری را که تاکید کردند "اصلح را انتخاب کنیم" بدهیم و به وظیفه خود عمل کنیم.

وی اظهار داشت: باید در انتخابات تکلیف مدار باشید و به تکلیفتان عمل کنید، حال فرد مورد نظر رای بیاورد یا نیاورد.

آقا تهرانی در پاسخ به این سوال که احمدی نژاد رای می آورد یا خیر گفت: وی رای خوب می آورد و یک ضرب هم رییس جمهور می شود.

وی ادامه داد: احمد نژاد پیش از آنکه رییس جمهور شود، شهردار تهران بود و در آن زمان رای خوبی آورد و در حال حاضر با اقداماتی که در سراسر کشور انجام داده همه او را می شناسند و رای خوبی خواهد آورد.

رییس مجمع نمایندگان استان تهران گفت: در حال حاضر برخی از آمارهای اشتباهی را که اعلام می کنند برای آن است که مردم را از رای دادن به دکتر احمدی نژاد روی برگردانند ولی مردم عاقلند و فریب نمی خورند.

وی ادامه داد: مبانی دکتر احمدی نژاد درست است و وی ولایت مدار است واهل دنیا نیست.

آقا تهرانی در خصوص موضع نمایندگان مجلس گفت: همین امروز تعدادی از نمایندگان طوماری را در حمایت از دکتر احمدی نژاد امضا کردند که نتایج آن اعلام خواهد شد.

مبانی دکتر احمدی نژاد درست است و وی ولایت مدار است واهل دنیا نیست

وی همچنین در رابطه با تورم نیز یادآور شد:اگر وضع اقتصادی دنیا را در حال حاضر با ایران مقایسه کنید متوجه می شوید که وضع اقتصادی ما نسبت به همه جای دنیا بهتر است.

نماینده مردم تهران ادامه داد: شش کشور بزرگ دنیا به خاطر بحران اقتصادی و برای حل این مشکل طرحی را تدوین کرده اند که به جهان سوم القا کنند تا مصرف بیشتری داشته باشند که مقام معظم رهبری امسال را سال اصلاح الگوی مصرف نامیدند.

وی در خصوص سیاست خارجی دولت نهم نیز گفت: عزتی که ما در این دوران داشتیم در چند سال پیش نداشتیم.

آقا تهرانی با اشاره به مسایل مربوط به انرژی هسته ای نیز یادآور شد: برنامه هسته ای ایران قبل از دولت نهم تمام شده بود ولی دوباره با تدبیر دکتر احمدی نژاد برگشت.

وی ادامه داد: در حال حاضر اوباما منتظر انتخابات ریاست جمهوری است که احمدی نژاد رای نیاورد تا در رابطه با ایران تصمیم بگیرد.

آقا تهرانی تصریح کرد: اگر ما نسبت به آمریکایی ها کوتاه بیاییم آنها حریص تر می شوند، اینها عمری مستکبر و استکبار گر بودند.

وی همچنین ادامه داد: مردم برای انتخاب اصلح باید برنامه های همه را ببینند و قضاوت کنند زیرا که فردای قیامت باید جواب بدهند و باید پاسخگوی خون شهدا باشند.

او ادامه داد: این نظام بر بستر خون شهدا بنا نهاده شده و رای دادن برای همه واجب است ولی باید درست انتخاب کرد.

این نشست به همت ستاد مرکزی هماهنگی حمایتهای مردمی دکتر محمود احمدی نژاد در شهرستان ری برگزار شد.

دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران 22خردادماه در سراسر کشور برگزار می شود.

برای دیدن اخبار، اطلاعات، تحلیل های انتخاباتی دیگر کاندیداها اینجا کلیک کنید.

تنظیم برای تبیان: عطاالله باباپور

منبع:سایت تبیان

دسته ها : انتخابات
پنج شنبه هفتم 3 1388 20:15
جزئیات برنامه مهدی کروبی درباره واگذاری سهام شرکت ملی نفت ایران به شهروندان ایران منتشر شد. کمیته برنامه‌ریزی ستاد مهدی کروبی که ریاست آن برعهده دکتر محمدعلی نجفی است و جمعی از اقتصاددانان و مدیران عالی‌رتبه اقتصادی درآن حضور دارند، اعلام کرده‌اند: «درآمد حاصل از نفت و گاز صادراتی صرفا جهت توسعه زیرساخت‌ها و هزینه‌های عمومی کشور در نظر گرفته می‌شود و نفت و گاز مصرف داخلی تحت کنترل و نظارت یک شرکت عمومی که تمامی افراد بالای 18 سال سهامدار آن می‌باشند، اداره می‌گردد. درآمد حاصل از این واگذاری به صورت ماهانه یا هر سه ماه یک بار به افراد ذی‌نفع پرداخت می‌گردد.»

 

به گزارش خبرنگار اعتماد ملی کارشناسان و مدیران ستاد مهدی کروبی (که در تبدیل این طرح به برنامه مهدی کروبی نقش داشته‌اند) معتقدند بر مبنای قیمت فعلی نفت ایران به صورت تقریبی می‌توان هر ماه به هر ایرانی بالای 18 سال به عنوان سهامدار مبلغی معادل هفتاد هزار تومان پرداخت کرد. این رقم تقریبی بر مبنای قیمت کنونی نفت ایران محاسبه شده است. متن کامل فصل مربوط به برنامه سهامی کردن شرکت نفت در برنامه مصوب ستاد کروبی به شرح زیر است:

تکمیل نهضت ملی کردن نفت با واگذاری سهام شرکت‌های نفتی به مردم

چگونگی بهره‌گیری از نفت، طلای سیاه یا بلای سیاه، به مدیریت نخبگان سیاسی و عزم آنها برای توسعه کشور بستگی دارد. اهمیت دولت توسعه‌خواه از تمایل آن به واگذاری تدریجی قدرت به مردم مایه می‌گیرد. دولت توسعه‌خواه می‌تواند با برنامه‌ریزی مناسب و استقرار نهادهای باثبات و توسعه محور، بودجه خود را از اتکا به درآمدهای حاصل از صادرات منابع طبیعی مستقل نماید، فرآیند خصوصی سازی را با قوت بیشتری به پیش برد، جامعه را منظم و قانون‌مند و درعین حال دارای حقوق دموکراتیک کند، شکاف‌های اجتماعی را تقلیل دهد، فساد ساختاری را ریشه‌کن کند، چرخش نخبگان را عقلانی و به‌طورکلی، نقش بسترسازی برای توسعه کشور را به خوبی ایفا نماید. دولت توسعه خواه می‌تواند با هدایت بازار و ایجاد نهادهای مدرن و کارآمد، پول حاصل از منابع طبیعی را در جهت سرمایه‌گذاری در بخش‌های پسین و پیشین اقتصاد سرمایه‌گذاری کند و از این رو، با برقراری نوعی ارتباط متوازن میان تمام بخش‌های اقتصاد، فرآیند توسعه یافتگی کشور را با کمترین آسیب ممکن به پیش برد. دولت توسعه‌خواه می‌تواند منابع طبیعی را ابتدا به ثروت طبیعی و سپس به سرمایه اقتصادی تبدیل کند، دولت توسعه خواه می‌تواند منابع اخلاقی جامعه (نشأت گرفته از سنت‌های ملی و اسلامی) را به عنوان محور توسعه کشور به سرمایه اجتماعی تبدیل کند. تجربه دولت نهم درسی مهم برای نخبگان نظام جمهوری اسلامی محسوب می‌شود تا بتوانند کشور را از چرخه عقب‌ماندگی، یارانه محوری و صدقه پروری که منجر به کاهش سرمایه اجتماعی می‌شود خارج سازند و با ایجاد توانمندی‌های همه‌جانبه راه توسعه پایدار را هموار سازند. واگذاری سهام شرکت پخش و پالایش نفت و شرکت ملی گاز تکمیل راه مرحوم دکتر محمد مصدق برای حذف انحصار و قدرت رانت در سیستم اداره و اقتصاد کشور می‌باشد. در این طرح تولید نفت و گاز به دو قسمت تولید برای صادرات و تولید برای مصرف داخل تقسیم می‌شود. بدین منظور درآمد حاصل از نفت و گاز صادراتی صرفا جهت توسعه زیرساخت‌ها و هزینه‌های عمومی کشور در نظر گرفته می‌شود و نفت و گاز مصرف داخلی تحت کنترل و نظارت یک شرکت عمومی که تمامی افراد بالای 18 سال سهامدار آن می‌باشند اداره می‌گردد. درآمد حاصل از این واگذاری به‌صورت ماهانه یا سه ماه یکبار به افراد ذی‌نفع پرداخت می‌گردد. این مبلغ با توجه به نرخ پایه نفت در هر سال متفاوت می‌باشد، بدیهی است با افزایش بهای نفت و گاز میزان مبلغ پرداختی نیز افزایش خواهد یافت.

 بر مبنای قیمت فعلی نفت ایران به صورت تقریبی می‌توان هر ماه به هر ایرانی بالای 18 سال به عنوان سهامدار مبلغی معادل هفتاد هزار تومان پرداخت کرد

بخشی از مزایای طرح و وجه تمایز آن با پرداخت یارانه مستقیم عبارتند از:

1- در این طرح به جای آنکه ملت وام‌دار دولت باشند، دولت وام‌دار ملت خواهد بود. نظام صدقه و اعانه به پرداخت حقوق حقه ملت تبدیل می‌گردد. در واقع نفت ما که فعلا ملی – دولتی است ملی- مردمی می‌شود.

2- با توجه به نحوه پرداخت در این طرح و امکان سرمایه گذاری و پس انداز ملی، تقویت نظام مالی کشور میسر می‌شود.

3- برخلاف طرح هدفمند کردن یارانه‌ها که بخشی از آحاد مردم را شامل می‌شود، تمامی افراد بالای 18 سال از آن برخوردار می‌شوند، لذا دست دولت از کم یا زیادکردن پرداخت برای افراد خاص کوتاه می‌شود.

4- مدیریت نفت ( در حوزه داخل ) از انحصار و قدرت رانتی دولت به قدرت واقعی ملت تبدیل شده و امکان توسعه پایدار در اکثر فضاهای اقتصادی کشور مهیا می‌شود.

5- دارندگان سهام شرکت‌های نفتی ( مردم ) می‌توانند در مورد میزان توزیع سود سالانه شرکت و میزان سرمایه گذاری شرکت برای طرح‌های توسعه‌ای آینده خود تصمیم بگیرند و بدین ترتیب ایجاد پالایشگاه‌های جدید نفت و گاز و استفاده از فناوری‌های مدرن در بخش پایین دستی نفت و گاز میسر می‌شود و در درازمدت وابستگی کشور به بنزین وارداتی و سایر فرآورده‌های نفتی وارداتی برطرف می‌گردد.

چهار سال پیش انتقاد کردند و اکنون کپی می‌کنند

مهدی کروبی که در بروجن به‌سر می‌برد نیز دیروز با اشاره به برنامه‌هایش برای احیای برنامه‌ریزی و سهامی کردن نفت گفت: «برنامه‌ای که برای سهامی کردن نفت نوشته شده است، با مشورت با دکتر نیلی و به همراه تیم کارشناسی قوی تنظیم شده و بنا براین ما معتقدیم که نفت مال مردم است و درآمد آن نیز باید در اختیار مردم قرار گیرد.» وی گفت: «چهار سال گذشته من طرحی را برای پرداخت 50 هزار تومان پیشنهاد دادم که انتقادات زیادی به آن شد ولی دیدید که همان کسانی که به آن طرح انتقاد می‌کردند، اکنون قصد دارند آن را اجرا کنند. هرچند که درست نمی‌توانند اجرا کنند.»

ارتقای طرح 50 هزار تومان

در عین حال عباس عبدی مشاور کروبی نیز در کرمانشاه گفت: ستاد کروبی چند رکن مهم دارد؛ دارای برنامه مشخصی است و نقطه محوری برنامه‌های کروبی نیز روی توزیع درآمد نفت است. وی با اشاره به اینکه ایران یکصد سال است که دارای سرمایه نفت می‌باشد، اما زمانی که قیمت آن افزایش می‌یابد مشکلات کشور نیز بیشتر می‌شود، توصیه کرد که به فکر برنامه‌ریزی هدفمند برای این نعمت خدادادی باشیم. عبدی سپس در جمع خبرنگاران حضور یافت و پیش‌بینی کرد که به احتمال زیاد انتخابات این دوره ریاست جمهوری دو مرحله‌ای می‌شود و به احتمال زیاد اصلاح‌طلبان برنده این انتخابات خواهند بود. وی که برنامه کروبی در این انتخابات را از برنامه‌های دیگر کاندیداها جذاب‌تر می‌داند، گفت:ارائه برنامه منسجم و مرتبط با هم از سوی ایشان سطح برنامه را در انتخابات و سیاست ما بالا برده و فکر می‌کنم در انتخابات آتی هم دیگر کاندیدایی با شعارهای کلی وارد عرصه نشود. وی با یادآوری نحوه حضور کروبی در انتخابات، این نحوه ورود را بسیار مدنی و روشن عنوان کرد و گفت: ایشان از ماه‌ها قبل اعلام حضور کردند، برنامه ارائه دادند و یک تیم تشکیل دادند، در واقع تمام لوازم یک انتخابات مدرن را سعی کرده‌اند رعایت کنند. وی درباره طرح توزیع سهام نفت بین مردم که از سوی کروبی مطرح شده است نیز گفت:در دوره قبل آقای کروبی طرحی داشتند مبنی بر توزیع ماهانه 50 هزار تومان پول بین مردم و این طرح ارتقا یافته همان طرح واقعی ملی کردن نفت است. به زودی مبلغ پرداختی به مردم بر اساس این طرح اعلام می‌شود؛ چراکه تجربه نشان داده پول نفت هرگاه در اختیار دولت باشد در راه مصالح مردم صرف نمی‌شود. وی ادامه داد: این موضوع که دولت درآمدهای نفتی را به مردم بدهد و سپس به اندازه نیازش از آنان مالیات بگیرد، ظاهرا از لحاظ حسابداری فرقی ندارد، ولی تفاوت عمده این است که الان دولت به مردم پول می‌دهد و آن زمان دولت از مردم مالیات می‌گیرد و مردم می‌توانند از دولت بپرسند با این پول‌ها چه کرده‌اید. اولین تاثیرش این است که دولت پاسخگو، مبتکر، خلاق و کوچک شکل می‌گیرد و این می‌تواند منجر به بهبود معیشت مردم نیز بشود.

‌آنچه در پیشنهاد بنده هست هم شامل اصلاح نظام یارانه‌ای می‌شود و هم دارای فواید اقتصاد سیاسی در تصحیح رابطه دولت و مردم در حوزه درآمدهای نفتی است

مبنای طرح کروبی

طراح برنامه سهامی کردن شرکت نفت در ایران دکتر مسعود نیلی است که گرچه عضو ستاد هیچ نامزدی در انتخابات دوره دهم ریاست‌جمهوری نیست اما به شرحی که خود وی در گفت‌وگو با روزنامه اعتماد ملی تاریخ 15 اردیبهشت 88 اعلام کرده است این طرح با رضایت و مشورت دکتر مسعود نیلی در اختیار ستاد کروبی قرار گرفته است. البته دکتر مسعود نیلی از تعیین مبلغ ماهانه در طرح خود پرهیز کرده و با توجه به شرایط متغییر اقتصادی و ضرورت طی مقدمات برای این برنامه تعیین قیمت را موکول به گذراندن این مراحل کرده است. خلاصه محور برنامه و طرح پیشنهادی دکتر مسعود نیلی به شرح زیر است:

برنامه کروبی براساس طرح نیلی

1-‌دولت فعلی در یک لایحه تقدیمی به مجلس برای موضوع اصلاح نظام یارانه به‌طور مشخص موضع خود را شفاف کرده است. سایر نامزدهای رئیس‌جمهوری هم ضروری است موضع خود را مشخص و در قالب برنامه‌ای ارائه کنند. به همین دلیل قرار گرفتن طرح پیشنهادی‌ام در برنامه اصلی یک نامزد انتخاباتی (آقای کروبی) و تاکید بر محوری بودنش باعث خشنودی و امیدواری است.

چرخه معیوب اقتصادی

2-‌چرخه معیوب داخلی تقریبا از زمان جنگ شروع و تشدید شد. در آن دوره با هدف حمایت از گروه‌های کم‌درآمد جامعه، محصولات خاص و مهم در سبد مصرف خانوار با قیمت پایین‌تری توسط دولت به مصرف‌کنندگان عرضه شد. تمام یارانه‌ها هم به درآمدهای نفتی منتهی می‌شدند. در پی این روش حمایتی، شاهد شکل‌گیری و چرخه‌ای نامطلوب در اقتصاد می‌شویم.

اصلاح نظام یارانه و اقتصاد سیاسی

3-‌آنچه در پیشنهاد بنده هست هم شامل اصلاح نظام یارانه‌ای می‌شود و هم دارای فواید اقتصاد سیاسی در تصحیح رابطه دولت و مردم در حوزه درآمدهای نفتی است. الان دولت به نمایندگی از مردم، به اداره منابع نفت می‌پردازد و درآمد آن عاید دولت در بودجه هزینه می‌شود. اگر این منابع را به خود مردم برگردانیم به نحوی که کل جمعیت درآن ذی‌نفع مستقیم باشند در آن صورت بسیاری از مسائل سیاسی و اقتصادی حل می‌شود.

ضرورت برنامه اجتماعی جبرانی

4-‌اصلاح نظام یارانه و به‌ویژه قیمت سوخت یک نقطه شروع از منظر اقتصادی است. اصلاح قیمت‌ها با افزایش قیمت سوخت همراه خواهد بود. چون این افزایش قیمت، آثار و تبعات اجتماعی گسترده دارد که همواره مانع اصلی اصلاح قیمت سوخت بوده است، به همین دلیل اصلاح قیمت‌ها باید با یک برنامه اجتماعی جبرانی همراه باشد.

تاسیس شرکت نفت جدید

5-‌براساس این طرح یک نهاد نفتی جدید مثل یک شرکت یا یک صندوق عمومی ایجاد و دولت با شرایط فعلی که نفت را به شرکت پالایش وپخش فرآورده‌های نفتی می‌فروشد، تمام نفت مورد نیاز داخل در حوزه صنایع پایین‌دستی را به نهاد جدید با مالکیت و سهامداری کل مردم ایران خواهد فروخت. در سوی دیگر، «بنزین»، «گاز» و «نفت گاز» به قیمت بین‌المللی به فروش می‌رسد مابه‌التفاوت قیمت‌های بین‌المللی و قیمت‌های یارانه‌ای قبلی، سود شرکت جدید خواهد بود که میان سهامداران آن یعنی همه مردم تقسیم می‌شود.

پیش‌بینی سود سال 88

6-‌پیشنهاد لایحه بودجه امسال می‌تواند ملاک ارزیابی باشد. پیش‌بینی شده بود که در سال جاری 340 هزار میلیارد ریال منابع از محل اصلاح یارانه‌های حامل‌های انرژی ایجاد شود. 85 هزار میلیارد ریال آن برای مصرف در بودجه دیده شده بود و مابقی آن بنا بود به صورت نقدی به خانوارها و بنگاه‌های اقتصادی داده شود یعنی منابع جدید را به نسبت 15، 25 و 60 درصد به ترتیب برای بنگاه‌ها، دولت و خانوارها تقسیم شود. بنابراین 340 هزار میلیارد ریال سود شرکت جدید به سهامداری تمام مردم است، این رقم هم از مابه‌التفاوت متوسط فروش سوخت به قیمت جهانی و قیمت‌های یارانه‌ای آن حاصل شده است.

تغییر رابطه دولت و ملت

7-‌مهم‌تر تغییر ماهیت رابطه دولت با مردم است، به جای اینکه دولت به مردم پرداختی داشته باشد(حال چه به صورت یارانه‌های فعلی و چه با یارانه نقدی)، این مردم هستند که از منابع خود نقدا به دولت پول (مالیات) می‌دهند، به جای اینکه مردم حقوق‌بگیر دولت بشوند، دولت وام‌دار مردم خواهد بود. حتی اگر زمانی دولت نیاز به منابع پیدا کند و بخواهد از منابع این شرکت جدید استفاده کند، باید مبلغ مورد نظرش را از این شرکت قرض بگیرد، به جای اینکه مردم حقوق‌بگیر دولت بشوند، دولت وام‌دار مردم خواهد بود.

اثرات مثبت ارزی

8-‌اگر چنین نهادی ایجاد شود چون مردم متوجه می‌شوند با افزایش نرخ ارز به خاطر افت قیمت نفت، می‌توانند سود سهام بیشتری دریافت یا سودشان را در سطح قبل از کاهش قیمت نفت حفظ کنند از افزایش بیشتر نرخ ارز استقبال می‌کنند.

منبع:سایت تبیان

دسته ها : انتخابات
پنج شنبه هفتم 3 1388 20:15

قلم - مهندس میرحسین موسوی تاکید کرد: اگر به اصالت کرامت انسانی معتقد باشیم از تنوع فرهنگ‌ها وحشت نخواهیم کرد بلکه به آن به عنوان یک فرصت نگاه می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار قلم‌نیوز، نخست‌وزیر دوران دفاع مقدس صبح چهارشنبه در جمع تعدادی از نخبگان استان آذربایجان غربی در مجتمع فرهنگی و هنری ارومیه با بیان این مطلب افزود: من اعتقادی به عناوینی چون شهروند درجه‌ی یک و دو ندارم و معتقدم همه‌ی شهروندان در برابر قانون یکسان هستند.

وی بر حفظ حقوق شهروندی همه‌ شهروندان کشور تاکید کرد و گفت: برای رسیدن به این مساله در صورتی که رای بیاورم معاونتی برای حقوق شهروندی در ریاست جمهوری خود ایجاد می‌کنم.

موسوی در بخش دیگری از سخنانش به پروژه‌هایی نظیر پل میان‌گذر ارومیه اشاره کرد و گفت: نقل‌قولی راجع به برخی پروژه‌ها نظیر پروژه‌ پل دریاچه‌ ارومیه شنیده‌ام که در آن نقل قول زحماتی که بسیاری از مدیران و دانشمندان این کشور کشیده‌اند نادیده گرفته شده است. یا به عنوان نمونه، تکنولوژی هسته‌یی از آسمان نازل نشده است و مدیران و دانشمندان این کشور 30 سال زحمت کشیده‌اند و حتی قبل از آن هم زحماتی کشیده شده است. اگر به این شکل با مسائل روبه‌رو شویم و مفاخر خود را به جاهای مختلف مصادره کنیم ضرر خواهیم کرد.

نخست‌وزیر دوران دفاع مقدس با بیان این که به نفع ماست که دستاوردهای ملی به نام ملت ثبت شود خاطرنشان کرد: دولت در خدمت ملت است و اگر زحمات را نادیده بگیریم و سرنوشت همه چیز را با مسائل سیاسی کوتاه‌مدت گره بزنیم ضربه خواهیم خورد.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه‌ سخنانش به تنوع قومیتی کشور به ویژه در برخی از استان‌ها نظیر آذربایجان اشاره کرد و گفت: همزیستی مردم و یا فرهنگ‌ها با یکدیگر نشان‌دهنده یک روال منطقی است که اگر دولت‌ها آن را درک نکنند با دشواری مواجه خواهند شد. نوع نگاهی که در قانون اساسی حاکم بوده است در این زمینه بسیار راه‌گشا است. یک پرسش اساسی این است که آیا کسانی که مسوولیت‌هایی دارند واقعا به کرامت انسانی معتقد هستند یا خیر؟ هستند کسانی که به کرامت انسانی به این شکل معتقد نیستند.

او اضافه کرد: قانون اساسی ما متاثر از دینی است که کرامت انسانی را برای همه به رسمیت می‌شناسد و در جهت یک امنیت پایدار برای ملت ما مجبوریم دائم به این مفهوم برگشت کنیم.

 در صورتی که رای بیاورم جز اولین کارهایی که خواهم کرد این است که به کمک وزارت کشور لایحه و یا لوایحی را در زمینه‌ اختیارات شوراها تقدیم مجلس کنم

موسوی هم‌چنین به موسیقی‌های محلی و اهمیت‌شان اشاره کرد و افزود: موسیقی ضمن این که پیام‌رسان است وسیله‌ گفت‌وگو هم است و بسیاری از قومیت‌ها بخشی از فرهنگ خود را به وسیله‌ آن انتقال می‌دهند.

رییس فرهنگستان هنر با بیان این که وقتی به موسیقی ملی خود اهمیت ندهیم در واقع فضا را برای بازار سیاه داغ می‌کنیم، تاکید کرد: باید به فرهنگ اصیل خود برگردیم و به آن احترام بگذاریم. آن موقع است که فرهنگ و سیاست را می‌توانیم در خدمت یکدیگر به کار بگیریم. مساله‌ ساده‌ای مانند موسیقی که می‌تواند وسیله‌ وحدت باشد متاسفانه امروز تبدیل به محل گلایه‌ها شده است نظیر این که چرا موسیقی ما را پخش نمی‌کنید، نشان نمی‌دهید و به آن اهمیت نمی‌دهید؟

نخست‌وزیر دوران دفاع مقدس در ادامه بر اجرای اصول 15، ‌12 و 19 قانون اساسی تاکید کرد و گفت: باید روح قانون اساسی مبنی بر حفظ کرامت انسانی را پاس بداریم.

وی با بیان این که گسترش نظام امنیتی به مسائل مختلف برای کشور ما مشکلات اساسی ایجاد می‌کند اظهار کرد: انسان‌ها نیاز به فضای آزادی از ترس دارند. وقتی کسی از ابراز حقایق خود می‌ترسد یا جوانی از آینده‌ شغلی خود بترسد، این نوعی حس ناامنی را ایجاد می‌کند. هرچه جامعه به سمتی برود که آزادی از ترس بیش‌تر در آن جا بیفتد شاداب‌تر خواهد بود و مشکلات امنیتی هم نخواهد داشت. حکومت باید نشان دهد که به مردم، دانشجویان و قومیت‌ها اعتقاد دارد.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنانش به اهمیت شوراهای شهر و روستا اشاره کرد و گفت: نتوانسته‌ایم به طور کامل به سوی اصول شوراها در قانون اساسی حرکت کنیم. یک‌بار در دوران دفاع مقدس تلاش شد انتخابات شوراها برگزار شود و به دلایل مختلف انجام نشد و بعد در زمان آقای خاتمی اجرا شد ولی ظرفیت حصول مربوط به شوراها بسیار وسیع‌تر از این‌هاست به طوری که حتی شوراهای مرکزی استان‌ها می‌توانند مستقل از دولت به مجلس لایحه بدهند.

موسوی اضافه کرد: در صورتی که رای بیاورم جز اولین کارهایی که خواهم کرد این است که به کمک وزارت کشور لایحه و یا لوایحی را در زمینه‌ اختیارات شوراها تقدیم مجلس کنم.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پایان به اهمیت زبان‌های مختلف کشور اشاره کرد و با تاکید بر این که زبان یک پدیده‌ی زنده است، خاطرنشان کرد: بخشی از ذخایر ارزشمند انسانی و فرهنگی ما در لابه‌لای واژه‌ها و صرف و نحوها پنهان است. این طور نیست که تصور شود زبان‌های اقوام مختلف فقط مربوط به خود آنان است بلکه به همه‌ی ملت ما تعلق دارد و سرمایه‌های ملی محسوب می‌شوند.

منبع:سایت تبیان

دسته ها : انتخابات
پنج شنبه هفتم 3 1388 20:15

خبرگزاری فارس: نماینده مردم قم در مجلس خبرگان رهبری گفت: در هیچ جا آقای دکتر احمدی نژاد را نفی صلاحیت نکردم و در وضع حاضر من آقای احمدی نژاد را بهترین فرد برای ریاست جمهوری می‌دانم.

به گزارش خبرگزاری فارس، آیت‌الله محمد مؤمن در گفتگو با خبرنگاران خبرگزاری‌های فارس، ایرنا و رسا در قم در سخنانی با اشاره به روند انتخاب دکتر احمدی‌نژاد از سوی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برای حمایت در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: من توفیق نداشتم که در جلسات جامعه مدرسین که به منظور حمایت از دکتر احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری برگزار شود شرکت کنم، ولی طبق آنچه که از آیت‌الله یزدی در روزنامه‌ها مشاهده کردم و این مطالب دقیق است صحبت‌هایی را در این خصوص خواهم داشت.

وی ادامه داد: در خصوص اینکه از سوی جامعه مدرسین فردی با عنوان نامزد در انتخابات ریاست جمهوری مورد تأیید قرار گیرد باید دو سوم کل اعضای جامعه به این فرد رأی دهند.

عضو هیئت مدرسین حوزه علمیه قم در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر 51 نفر کل جامعه مدرسین هستند تصریح کرد: پس بنابراین در مسئله انتخابات ریاست جمهوری در اعلام حمایت از یک کاندیدا از سوی جامعه باید 34 نفر به این فرد رأی می‌دادند.

وی افزود: در جلسه رأی‌گیری اول که با حضور 24 نفر برگزار شد 19 نفر از اعضای جامعه مدرسین نسبت به آقای احمدی نژاد رأی مساعد داشتند و برای اینکه باید تعداد افرادی که حمایت خود را اعلام کردند به حد نصاب می‌رسید با افرادی که در خارج از جلسه حضور داشتند تماس گرفته شد که در نهایت31 نفر نسبت به حمایت جامعه مدرسین از دکتر احمدی نژاد نظر مساعد داشتند.

من هیچ کجا آقای دکتر احمدی نژاد را نفی صلاحیت نکرده‌ام

نماینده مردم قم در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به مطالب مطرح شده در سایت‌ها و روزنامه اندیشه نو عنوان کرد: طی روزهای اخیر مراجعات مکرری داشتم که به من گفته‌اند ما جایی صحبت کردیم و گفته‌ایم که به احمدی نژاد رأی ندهند و کس دیگری را تأیید کرده‌ایم. همچنین روزنامه‌ای اسم اعضایی از جامعه مدرسین را که موافق تأیید دکتر احمدی نژاد از سوی جامعه مدرسین نبوده‌اند منتشر کرده است و اسم تو هم در میان این اسامی وجود دارد.

آیت‌الله محمد مؤمن اذعان داشت: آنچه که می‌خواهند عرض کنم این است که مطالب منتشر شده در این روزنامه دروغ است من هیچ کجا آقای دکتر احمدی نژاد را نفی صلاحیت نکرده‌ام. چه بسا ممکن است انتقاداتی داشته باشم ولی در وضع حاضر من آقای احمدی نژاد را بهترین فرد برای ریاست جمهوری می‌دانم.

وی افزود: مطالب منتشر شده در روزنامه اندیشه نو در این خصوص کاملاً غلط است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر حضور همه جانبه مردم در انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب تأکید داشتند که در انتخابات ریاست جمهوری کسی را باید انتخاب کنیم که به درد کشور اسلامی بخورد و در سایه احکام اسلام کشور را اداره کند.

وی تصریح کرد: رئیس جمهور باید فردی باشد که صلاحیت‌های لازم را داشته و در راه خواسته‌های خدا و پیامبر گام بردارد.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به برخی فعالیت‌های گروه‌های مختلف تصریح کرد: مردم باید حواس خود را در انتخابات جمع کنند در گذشته شاهد بودیم نسبت به احکام خدا و ائمه اطهار بی‌توجهی شد و حالا برخی از آن گروه‌ها طرفدار شخص دیگری شده‌اند.

وی بیان داشت: مردم باید عقل و درک داشته باشند و گول این افراد را نخورند. آنها هنوز رئیس جمهور نشده از افراد خاصی حمایت کرده و نام می‌برند.

آیت‌الله مومن در پایان اظهار داشت: امیدواریم خداوند لطف کند و کسی که به درد مردم می‌خورد در انتخابات ریاست جمهوری رأی بیاورد.

برای دیدن اخبار، اطلاعات، تحلیل های انتخاباتی دیگر کاندیداها اینجا کلیک کنید.

تنظیم برای تبیان: عطاالله باباپور

منبع:سایت تبیان

دسته ها : انتخابات
پنج شنبه هفتم 3 1388 20:15
به گزارش "پایگاه اطلاع رسانی ستاد هماهنگی حمایت های مردمی دکتر احمدی نژاد"، رییس جمهور در اجتماع پرشور و عظیم مردم رباط کریم با تاکید براینکه حضرت زهرا (س) مدافع حق بود و جان خود را فدای حق کرد و دولت اسلامی نیز باید در برابر زیاده خواهی ها ایستادگی کند و در برابر فشارها عقب نشینی نکند ، اظهار داشت : برخی ها می گویند چرا دولت در برابر زیاده خواهی ها و سوء استفاده ها کوتاه نمی آید ؛ اما باید بدانند نه تنها مسوولان دولت به عنوان خادمان کوچک مردم بلکه همه مردم نیز هرگز در برابر زیاده خواهی ها کوتاه نمی آیند.
رییس جمهور با اشاره به اینکه اگر دولت اسلامی در برابر هجوم ها و فشارها تسلیم شود و از حقوق مردم عبور کند باید بداند در جهنم سوزان است ؛ تاکید کرد : دولت نمی تواند نسبت به مظلوم نگه داشتن مردم و شکم سیری های بی پایان عده ای بی تفاوت باشد زیرا دولت مدافع حقوق مردم و آحاد ملت است
دکتر احمدی نژاد تاکید کرد : اگر دولتی کوچکترین نرمشی در صیانت از حقوق ملت انجام دهد مطمئنا مورد تایید ملت ایران نخواهد بود .
رییس جمهور راه حق را بهترین راه و مسیر پیروزی و زندگی سعادتمند دانست و گفت : همه کسانی که برای پیشرفت کشور و رفاه مردم تلاش می کنند و دشمن را با ایستادگی مایوس کرده اند ، مدافع حق و پیروز هستند.
دکتر احمدی نژاد با تاکید بر اینکه عده ای فکر نکنند با دروغ های بزرگ می توانند کار خود را پیش ببرند ، تصریح کرد : مردم ایران هوشمند هستند و با ایستادگی از همه حقوق خود تا آخر دفاع می کنند.
رییس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود نحوه توزیع تسهیلات و منابع بین اقشار کشور را از مهمترین مشکلات امروز دانست و گفت : گروه هایی که هر چقدر می برند و سیر نمی شوند نمی خواهند حقوق ملت اعاده شود و می خواهند بیش از حق و شایستگی خود از منابع استفاده کنند .
دکتر احمدی نژاد با اشاره به ضرورت اعاده حقوق ملت گفت: فردی که نه سال پیش مسوولیت بالایی داشته و در اطراف تهران بهترین زمین ها را به طور غیر قانونی گرفته است،وقتی امروز سراغ این فرد می رویم و می گوییم جوانان ایران از جمله جوانان رباط کریم بسیار محق تر هستند تا این زمین ها را در اختیار بگیرند و باید زمین ها را برگردانید ؛ سر و صدا از صد نقطه بلند می شود که سیاست های اقتصادی دولت غلط است . اما بدانند از این تبلیغات هراسی نداریم و تا احقاق کامل حقوق ملت خواهیم ایستاد.
رییس جمهور با اشاره به اینکه چند سال قبل عده ای معدود و در حدود 1500 نفر منابع بانکی را در اختیار گرفته بودند و بیش از 90 درصد معوقات بانکها متعلق به این افراد است ، خاطر نشان کرد: این افراد پولهای درشت را در بازار مسکن و بازارهای گوناگون وارد و در برابر خواست بانکها برای بازگرداندن پول مقاومت می کنند و هنگامی که کارگروه های تشکیل شده از سوی دولت می خواهد اموال بیت المال را برگرداند ، امواج سنگین تبلیغاتی راه می اندازند و سیاست های اقتصادی دولت را غلط عنوان می کنند.
دکتر احمدی نژاد تاکید کرد : نباید این گونه باشد که یک جوان نتواند 5 میلیون تومان وام بگیرد اما فردی با گردن کلفتی و به بهانه ساخت کارخانه وام های کلان بگیرد ولی استفاده کرده و با پول ملت به ملت ضربه بزند.
رییس جمهور در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه اگر حکومت ها به خدا متصل باشند حق و ماندگار هستند ، گفت: اگر دولتی طرفدار حق نباشد به جز ذلت چیزی برای مردم به ارمغان نمی آورد و نمی تواند منشاء خیربرای مردم باشد .
دکتر احمدی نژاد تصریح کرد : مشکل اصلی جهان این است که برخی دولتها مدافع حق و تسلیم حق نیستند بلکه عامل تبعیض ها و اشغالگری ها است .
رییس جمهور در ادامه سخنان خود در جمع پرشور مردم انقلابی رباط کریم تصریح کرد: حضور مردم رباط کریم در استقبال از خادمان و فرزند خود نشانه عزت و بزرگواری و شکست ناپذیری مردم است .
دکتر احمدی نژاد رباط کریم را دیار خوبی ها ، مردمان پاک ، دلهای با صفا ، دستان پربرکت و مردمان سخت کوش و مفید به حال ایران عزیز عنوان و تاکید کرد : مردم این سامان همواره برای ملت مفید و با سلحشوری و دلسوزی سنگربانان عظمت و استقلال ملت ایران بوده اند.
رییس جمهور خاطر نشان کرد: ایجاد قطار سریع السیر، احداث بیمارستان و شهرک صنعتی و رفع برخی مشکلات در طرح مسکن مهر از جمله اقداماتی است که دولت در دور دوم سفرهای استانی برای رباط کریم انجام خواهد داد .
دسته ها : انتخابات
پنج شنبه هفتم 3 1388 17:29

ادامه از متن قبلی

مشارکت سیاسی
مشارکت سیاسی(Political Participation) قدمتی به قدمت خود دموکراسی دارد و خاستگاه آن غرب است و گسترة وسیعی از انسانها را فارغ از نژاد، مذهب و جنس با اتکا به حقوق طبیعی و حقوق بشر شامل می‌شود که حق دخالت در امور سیاسی خود را دارند.

ضرورت مشارکت سیاسی ناشی از عدم آگاهی افراد از چند و چون تصمیمات سیاسی متخذه توسط مسئولان سیاسی جامعة خود می‌باشد که اغلب، سازمانها و نهادهای دموکراسی را بازیچة دست خود قرار داده‌‌اند. از این رو تنها مشارکت مستقیم افراد در تصمیم ‌گیریهایی که به نام دولت، مقامات محلی و یا دستگاههای دولتی اتخاذ می‌شود می‌تواند حقوق و آزادیهای آنها را تضمین نماید.

دو بینش ابزاری و ارتباطی داونز و دورکیم مشارکت را به ترتیب 1ـ رفتاری از سوی شهروندان که متوجه قلمرو سیاست است و به منظور اثر گذاشتن بر نحوة تصمیم‌گیری و انتخاب حاکمان صورت می‌گیرد، 2ـ ارتباط میان دو عالم سیاسی و غیر سیاسی که بر اساس آئین، مقتضیات، زمان و مکان در هر جامعه صورت می‌گیرد، تعریف می‌نمایند. از آنجا که در جوامع بزرگ، افراد به صورت فردی و جدا جدا توان نظارت و تأثیرگذاری را ندارند، در قالب احزاب، انجمنها، اتحادیه‌ها و رسانه‌ها عمل می‌کنند. از مظاهر آن انتخابات، نظارت، نقادی، نصیحت، بازخواست، استیضاح و مخالفت از طریق همان احزاب، گروهها، اتحادیه‌ها، نمایندگان و سایر مکانیسمهای مستقیم و غیر مستقیم صورت می‌گیرد (این مفاهیم در فقه اسلامی تحت نام ارادة جمعی، اطاعت از خدا، رسول و اولی‌الامر، واجبات کفایی، امر به معروف و نهی از منکر، نصیحت رهبران جامعه، رضی‌العامه، بیعت، اجماع، شورا و ... قابل تعریف است) [زنجانی 1377].

چنانکه در بخشهای پیشین اشاره شد امام مشارکت را به منزلة پشتوانه نظام تلقی می‌کرده و می‌فرمایند: «آگاهی مردم و مشارکت و نظارت و همگامی آنها با حکومت منتخب خودشان، خود بزرگ‌ترین ضمانت حفظ امنیت در جامعه خواهد بود» [صحیفة امام ج 4: 248]. «امروز مثل سابق نیست که یک دولتی بیاید هر غلطی می‌خواهد بکند. خیر، باید موافق امیال صحیحة ملت عمل بکند؛ نوکر ملت باید باشد، نه آقای ملت» [صحیفة امام ج 15: 373]. «ما امروز می‌خواهیم همه ملت را وارد در دولت کنیم، جدا نباشد. همه با هم اعانت کنند، معاون هم باشند» [صحیفة امام ج 5: 513].

امام درخصوص حق مردم در نظارت بر اعمال همة مسئولین می‌فرمایند:

هر فردی از افراد ملت حق دارد که مستقیماً در برابر سایرین، زمامدار مسلمین را استیضاح کند و به او انتقاد کند و او باید جواب قانع کننده بدهد و در غیر اینصورت، اگر برخلاف وظایف اسلامی خود عمل کرده باشد

ــ ‌خود به خود ــ از مقام زمامداری معزول است [صحیفة امام ج 5: 409].

امام خمینی بارها خطاب به مسئولین درخصوص حفظ انگیزة مشارکت مردم تأکید کرده و می‌گویند:

... باید جوری باشید که مردم مثل مادر شما را در آغوش بگیرند ... هر روزی برای مملکت مشکل پیدا شود... حلّالش خود این مردم هستند... این باید حفظ بشود تا حفظ بشویم. تا کشورتان حفظ بشود [صحیفة امام ج 13: 388].

چنانکه پیشتر هم گفته شد، امام خمینی درخصوص مشارکت احزاب سیاسی تنها یک شرط، آن هم شرط عدم توطئه و عملیات مسلحانه علیه نظام جمهوری اسلامی را شرط فعالیت می‌دانستند:

«تنها به احزاب و گروه‌هایی اجازه شرکت در انتخابات داده خواهد شد که به منافع ملی احترام بگذارند» [صحیفة امام ج 5: 446]. نباید فراموش کرد که طبیعت مشارکت سیاسی در جوامع جهان سومی دارای منابع غنی و ثروت مانند ایران، تنوع و تکثر، آلوده به بیگانه پرستی و دست نشاندگی است، کما اینکه احزاب و گروههای بسیاری در ابتدای انقلاب اسلامی برای چین، روسیه (شوروی)، امریکا، انگلیس کار می‌کردند و از هر یک نمایندگی در تهران و شهرستانها داشت و تحمل مردم نسبت به اینها کم شده بود، با این حال امام مدارا می‌نمودند:

بعض احزابی که انحرافی هستند و ما آنها را جزء مسلمین هم حساب نمی‌کنیم، مع ذلک، چون بنای قیام مسلحانه ندارند و فقط صحبتهای سیاسی دارند، هم آزادند و هم نشریه دارند به طور آزاد [صحیفة امام ج 14: 343].

بر اساس اصول ششم، هفتم، هشتم، بیست و چهارم و بیست و ششم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران هم مشارکت احزاب جمعیتها، انجمنها و هم تشکیل اجتماعات و هم تذکر، انتقاد و اتکای به انتخابات و همه‌پرسی پیش‌بینی شده است. همینطور ممکن است همة مقامات بدون استثنا استیضاح و حتی عزل شوند و بنابراین هیچیک از مکانیسمهای قانونی در راستای مشارکت و نظارت در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و نیز اندیشة سیاسی شخص حضرت امام فروگذار نشده است.

عناصری که تاکنون به مثابة امهات دموکراسی مطرح شد، همان عناصر کلیدی دموکراسی‌اند و وجود و حضور آنها در اندیشة سیاسی امام و قانون اساسی که ملهم از اندیشة امام است گویای اندراج دموکراسی در اندیشة سیاسی امام خمینی است.

ادامه دارد...

دسته ها : انتخابات
چهارشنبه ششم 3 1388 21:15
X