ادامه از متن قبلی
رئیس جمهور با اشاره به مانور رقبای این دولت بر روی مسئله تورم گفت: امروز که تورم 15 درصد است آنها اصرار میکنند که تورم 25 درصد است اما متوسط تورم 4 ساله این دولت از 4 سال اول سایر دولتها پایینتر است و تورم که در دولت اول 22، در دولت دوم 24 و در دولت سوم 17.5 درصد است در این دولت 16.5 درصد است و امروز هم با تدابیری که دولت به کار گرفته است این تورم در حال کاهش است ضمن اینکه رشد اقتصادی ما در جای خود قرار دارد.
احمدینژاد با اشاره به عرصه کاهش نرخ بیکاری گفت: بیش از 2 درصد علیرغم سنگینترین فشارها که بر ما وارد شد نرخ بیکاری ما در حال کاهش است در حالی که در تمام دنیا نرخ بیکاری در حال افزایش است و در آمریکا از 6.5 به 9.5 درصد افزایش یافته و در کل منطقه نرخ بیکاری در حال افزایش است و در حالی در ایران تورم در حال کاهش است که در منطقه ما یعنی خاورمیانه درصد تورم کشورها 60 درصد رشد کرده است یعنی اگر 10 درصد بوده است به 16 درصد و اگر 16 درصد بوده است به 23 درصد رسیده اما عدد تورم ما در حال کاهش است.
وی با اشاره به کاهش فاصله طبقاتی در این دولت گفت: مسئلهای به نام ضریب جینی وجود دارد که در واقع فاصله بین دهکهای درآمدی را نشان میدهد که کمترین آن برای اولینبار به 0.3897 درصد در سال 87 رسیدیم و روشن است که دولت با توزیع سهام عدالت و افزایش درآمد کارمندان و شروع طرحهای زودبازده از دورترین نقاط کشور تلاش کرد تا ثروت را در میان مردم توزیع کند تا فاصله طبقاتی در کشور کاهش پیدا کند.
رئیس جمهور افزود: ما امروز کمترین فاصله طبقاتی را در طول بعد از انقلاب در حال تجربه هستیم و در سرمایهگذاریها و در کارهای عمرانی کار به همین ترتیب است.
احمدینژاد با بیان اینکه اگر مسائل مختلف گفته نشود ممکن است تصویری که مردم از تاریخ دارند تصویری روشن نباشد گفت: برخی گفتهاند که دولت بانکها را حیاط خلوت خود قرار داده است اما طی 24 سال قبل از این دولت همه بانکها بدون کنترل از بانک مرکزی پول برداشت میکردند و زمانی که به این دولت رسید 11هزار میلیارد تومان پول از بانک مرکزی برداشته بودند و دولت بدهکار بود و این یعنی در سال 60 تا 64 که 320 میلیارد تومان آن در آن زمان از بانک مرکزی برداشته شده بود و ما آن را همان 320 میلیارد تومان حساب کردیم در حالی که مردم میدانند خانهای که در آن زمان 250 هزار تومان بود، امروز 100 میلیون تومان است.
وی افزود: در آن زمان 320 میلیارد تومان پول از بانک مرکزی در 4 سال اول جنگ برداشته شده و این امر ادامه پیدا کرد و به 11 هزار میلیارد تومان رسید و برای اولینبار این دولت هزار میلیارد الی هزار و 300 میلیارد آن را کاهش داد چرا که این امر ریشه بسیاری از تورمها است.
*دولتهای قبلی تصور میکردند با اجرای هدفمندکردن یارانهها ضربه میخورند
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آمار مقایسهای درآمدهای کشور گفت: در سال 60 تا 63، 70 میلیارد دلار درآمد نفتی در کشور بود و در این دولت 211 میلیارد دلار درآمد نفتی وجود داشت اما دلار سال 60 با دلار سال 88 متفاوت است و همینطور که ریال ما کاهش پیدا کرده دلار هم در جهان کاهش پیدا کرده است و ارزیابی مراکز اقتصادی جهان کاهش قیمت دلار را بین 3 تا 10 برابر اندازهگیری کردهاند.
وی با بیان اینکه کاهش قیمت دلار در حدود 3 برای اوپک است چون متعهد است که سوخت جهان را تأمین کند همیشه قیمت سوخت را پایین میگذارد گفت: اگر ما قیمت 3 بگذاریم این عدد 3 ضرب در 70 میلیارد دلار بشود معادل امروز 210 میلیارد دلار از سال 60 تا 63 درآمد نفتی بوده است و 320 میلیارد تومان هم از بانک مرکزی برداشت شده است و اگر دلار را 7 تومان حساب کنیم و آن را تبدیل کنیم 40 تا 50 میلیارد دلار و ضرب در 3 بشود رقم بالایی حاصل میشود اما ما آن را ضرب در دلار 60 تومان میکنیم که حدود 26 میلیارد دلار هم به قیمت امروز میشود که 236 میلیارد دلار درآمد ارزی بین سال 60 تا 63 بوده است.
رئیس جمهور ادامه داد: در این دولت 211 میلیارد دلار بوده است و قصد من این است که مقایسهای انجام دهم تا نشان دهم که در این 4 سال چه اتفاقی افتاده است. در آن زمان 14 درصد درآمد دولت هزینه جنگ بوده است و برخیها نباید با جنگ برخی کارها را سرپوش بگذارند و در طول 4 سال هم یک ریال حقوق کارکنان هم با اینکه 22 درصد تورم وجود داشت اضافه نشد و هزینههای داخلی دولت افزایش پیدا نکرده است و سرمایهگذاری عمرانی تقریباً صفر و سرمایهگذاری صنعتی تقریباً صفر بوده است.
احمدینژاد با طرح این سؤال که در 4 سال این دولت چه اتفاقی افتاده است؟ گفت: در 4 سال قبل 11 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری صنعتی صورت گرفت، اما در این 4 سال 50 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری صنعتی صورت گرفت و 75 میلیارد دلار ما کار عمرانی انجام دادهایم و 20 میلیارد دلار به بخش خصوصی برای سرمایهگذاری دادیم و 25 میلیارد دلار به وزارت نیرو برای شفافسازی یارانهها دادیم که داخل سرمایهگذاریهای خود بردند و حدود 12 الی 13 میلیارد دلار برای واردات فرآوردههای نفتی اختصاص دادیم و 75 میلیارد دلار هم برای بودجههای جاری دولت در 4 سال آمده است و این را با 230 میلیارد دلار در آن زمان با 40 میلیون جمعیت و 22 درصد تورم و امروز 211 میلیارد دلار که 3.6 دهم آن به حساب ذخیره ارزی رفته است و کارهای عمرانی زیاد و افزایش حقوق کارمندان صورت گرفته و پرداختی به نهادهای حمایتی اختصاص یافته و سرمایهگذاری افزایش یافت.
وی ادامه داد: زمانی که یک دولت از متن مردم و متکی به مردم است و قرار است تا ظرفیتهای این ملت شکوفا شود از امکانات چگونه استفاده میکند و چه دستاوردهای بزرگی برای ملت حاصل میشود.
رئیس جمهور با اشاره به مسئله امنیت در کشور در این 4 سال گفت: امروز امنیت ملی ما در بالاترین نقطه است و تهدیدی وجود ندارد و در بخش سیاسی پیروزیهای بسیار بزرگی حاصل شده است و امروز دشمنان ایران که قصد داشتند ایران را براندازی کنند و برای آن بودجه اختصاص داده بودند و با پرویی از براندازی ایران میزدند امروز اعلام میکنند که باید با ایران همکاری کنند و انرژی هستهای ما را به رسمیت میشناسند و اعلام میکنم که بدون ایران نمیتوانند کاری کنند چرا که ایران نقش جهانی دارد و یک ابرقدرت منطقهای است و مشاهده میکنید که چقدر تفاوت در عرصه سیاسی و سیاست خارجی رخ داده است.
احمدینژاد با اشاره به فضای عمومی کشور گفت: آیا ما فراموش کردهایم که فضای ناامیدی در کشور وجود داشت و ناامیدی بر کشور حاکم شده بود و همه فکر میکردند که ما نمیتوانیم، مانند کسانی که برگهای را امضا کردند و به امام دادند و گفتند ما نمیتوانیم بجنگیم و ناتوانی خود را به حساب ملت بزرگ ایران گذاشتند اما امروز مشاهده میکنیم که ما میتوانیم و تازه ما در ابتدای راه توانستن هستیم.
وی افزود: امروز ظرف 4 سال اتفاقات بسیار عظیمی همچون هستهای شدن، دستیابی به فناوری هوا فضا و نانوتکنولوژی رخ داد و جایگاه ایران در دنیا برجسته شد و من تصور میکنم که باید ریشهیابی کنیم اما منکر خدمات قبلی نیستم و در حال مقایسه کردن هستم که ما چه شرایطی داشتیم و امروز چه شرایطی داریم.
رئیس جمهور تأکید کرد: به نظر من مردم و بدنه دولت در طول این 30 سال زحمات بسیاری کشیدند اما ریشه اصلی مشکل در همان حلقه مدیریتی و ضعف مدیریتی بود که شجاعت و پایبندی لازم به ارزشها را نداشت و تکیه آن به ملت نبود.
احمدینژاد ادامه داد: فردی آمد و گفت که ما رأی مردم پابرهنه و گداگشنه را میخواهیم چکار کنیم و سؤال این است که این مردم چگونه گدا شدهاند آیا از آسمان افتادهاند یا به خاطر سیاستهای غلط اقتصادی که اتفاق افتاد به فقر کشیده شدند.
وی با بیان اینکه من میخواهم در پایان مقدمه صحبتهایم نتیجهگیری کنم گفت: برخی به من گفتند که تو چرا اسمها را اعلام کردهای پاسخ این است که مشکل ما در آن حلقه مدیریت این بود که مردم، انقلاب و منافع ملی را فدای یک عده خاص کردیم و این عده آنقدر مقدس شدند که حریم این افراد حریم ممنوعه شد در حالی که در مشی انقلاب، اسلام، مردم و حضرت علی (ع)، امام راحل و رهبری همیشه منافع ملی بر منافع افراد ترجیح داده شده و هرجایی که تضاد پیدا شود آن افراد را باید قربانی کنیم.
رئیس جمهور ادامه داد: به دستور حضرت امام علی (ع) باید انگ ننگ بر پیشانی آنها بزنیم و این افراد را در بازار راه ببریم تا همه بفهمد که دستاندازی به بیتالمال، ویژهخواری و امتیازخواری یک ننگ ابدی است تا این امر به یک ضدارزش تبدیل شود نه اینکه به جایی برسیم که اگر کسی از مدیریت سواستفاده کرد او را بیعرضه بخوانیم.
احمدینژاد در پاسخ به سؤال مجری این برنامه در خصوص طرح تحول اقتصادی که به طرح هدفمند کردن یارانهها معروف شده است گفت: طرح تحول اقتصادی یک حلقه از یک مجموعه است و ما در این طرح از مطالعه جدی و عالمانه و از ظرفیت کل کارشناسی کشور و تجربیات سایر کشورها استفاده کردیم و به این نتیجه رسیدیم که ساختارهای اقتصادی اگر اصلاح نشوند تورم، اسراف و پایین بودن بهرهوری و فاصله طبقاتی اصلاح نخواهد شد یعنی این ساختارها هستند که فرصت میدهند بهرهوری کاهش و اسراف و فاصله طبقاتی افزایش پیدا کند و استعدادهای ملت آنگونه که میباید شکوفا شود شکوفا نشود.
وی با بیان اینکه ما 7 برنامه را که یکی از آنها هدفمند کردن یارانهها است را برنامهریزی کردهایم گفت: 23 سال است که مدیران از انجام هدفمند کردن یارانهها صحبت میکنند که اگر ما قیمت امروز نفت که 60 دلار است را حساب کنیم ما نفت و گازمان روزانه معادل 4 میلیون و 200 هزار بشکه مصرف داخل داریم که اگر آن را ضرب در 60 کنیم میبینیم که در سال چقدر مصرف داریم.
رئیس جمهور ادامه داد: بیش از 90 هزار میلیارد تومان یارانه انرژی هست که این یارانه عادلانه توزیع نمیشود که 70 درصد آن را کمتر از 30 درصد مصرف میکند اما این به آن معنا نیست که مصرف آن توسط این 30 درصد اشکال داشته باشد چرا که مردم ما هستند اما باید عادلانه مصرف شود و 70 درصد جمعیت کمتر از 30 درصد این یارانهها را مصرف میکنند که این امر ناعادلانه است.
احمدینژاد گفت: زمانی که یارانه را عمومی توزیع میکنیم مصرف به شدت افزایش مییابد و این امر را باید اصلاح کنیم و باید هدفمند شود چرا که همه ملت نیاز به حمایت دولت ندارد و اصل 29 قانون اساسی دولت را مؤظف میکند تا از مردم در بخش درمان، بیکاری، بازنشستگی، خدمات اجتماعی حمایت کند.
وی افزود: ما در بررسیهایی که داشتیم مشاهده کردیم که 70 درصد مردم یعنی 7 دهک تحت فشار قرار میگیرند و ما مؤظف هستیم که این 7 دهک را حمایت کنیم و لایحهای که ما تهیه کردهایم لایحهایی بسیار جامع، کامل و دقیق است و یک قانون جامع است و ما 26 کشور را که پیش از ما چنین کاری را انجام دادهاند مطالعه کردهایم و ضعف و قوتهای آن را استخراج کردهایم و همه مطالعات قبلی را خواندهایم لذا این لایحه یک لایحه جامع است و اگر مجلس آن را تصویب کند ما همه سازوکارها و مقدمات آن را فراهم کردهایم و به محض اعلام مجلس ما حسابهای بانکی را باز میکنم و حتی نقدی دادن آن نیز کاری عالمانه است؛ چراکه ما باید برای مدیریت مصرف خود مردم را وارد کنیم تا خود مردم مشارکت کنند و خود مردم مدیر مصرف شوند.
رئیس جمهور با اشاره به اظهارنظرات مختلف در خصوص طرح هدفمند کردن یارانهها گفت: برخی معتقدند که ما باید این یارانهها را به صورت غیر نقدی توزیع کنیم و معنی آن این است که سازمانهای دولتی گسترش پیدا کند و بار دیگر فساد را گسترش دهیم.
احمدینژاد با بیان اینکه متأسفانه برخی به این طرحها نام گداپروری میدهند و به مردم توهین میکنند، گفت: این امر اصل 29 قانون اساسی است و در 2 قانون برنامه آمده است و قانون برنامه چهارم نیز سومی آن است و سه دولت پیش از ما قصد داشتند آن را اجرا کنند اما آن را تهدید میدانستند و تصور میکردند اگر اجرا کنند دولت ضربه میخورد اما ما اعلام کردیم که ما آن را اجرا میکنیم چرا که به نفع کشور است.
وی افزود: طرح هدفمند کردن یارانهها یک طرح جامع است و مشکل تورم نیز ندارد و به صورت ریشهای یکی از عوامل تورم را برطرف خواهد کرد.