دسته
دوستان
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 727310
تعداد نوشته ها : 222
تعداد نظرات : 7
Rss
طراح قالب

کلمه - مهندس میر حسین در سالن کنفرانس روزنامه اطلاعات به سوالات مختلف خبرنگاران ایرانی و خارجی پاسخ داد.

در این کنفرانس مطبوعاتی مهندس میر حسین موسوی در نقد عملکرد دولت نهم و گزارشی مبنی بر ناپدید شدن یک میلیارد تومان گفت: این گزارش از نهادی که در دیوان محاسبات عمومی کشور ، نحوه هزینه های دولتی را محاسبه می کند، اعلام شده است. این نهاد هر ساله گزارشی دراین خصوص ارائه می دهد.

میر حسین موسوی در باره سیاست های اتخاذ شده در روابط با آمریکا، گفت ما باید به سمت تعامل بیشتر با جهان پیش برویم و امیدواریم این فضا با لحن رییس جمهور آمریکا بهبود یابد و ما شاهد پیشرفت در روابط دو کشور باشیم.

وی افزود: برقراری رابطه با آمریکا، موضوعی پیچیده است و قابل حل در یک روز نیست ، بلکه نیازمند بکارگیری راه حل های درست و کار با حوصله است.

نخست وزیر دوران دفاع مقدس لحن اوباما رییس جمهوری آمریکا را در بهبود این وضعیت مناسب دانست و گفت پیش از اوباما فضای جامعه بین الملل آشکارا حکایت از حمله به ایران داشت البته این موضوع اکنون حساسیت خود را ازدست داده و طبیعی است که کشور ما ازتوانایی برای مقابله با هر تهاجمی آمادگی دارد.

میر حسین موسوی ، در پاسخ به سوالی پیرامون رشد اقتصادی چین و اینکه آیا ایران توان رسیدن به چنین وضعیتی را در صحنه جهانی دارد یا نه ؟ گفت چین از 1972 میلادی سیاست های جدیدی را به اجرا گذاشته و ما امروز شاهد پیشرفت های اصلاح طلبانه چینی ها هستیم.

 ایران در بحث فناوری هسته ای هیچ امتیازی نمی دهد و این سیاست دائمی ماست

نامزد انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری تاکید کرد که ما نیز کشوری بزرگ با امکانات وسیع هستیم و امروز در ایران حدود سه میلیون دانشجو تحصیل می کنند و همچنین تعداد نیروهای متخصص دربخش های مختلف ازسطح تحصیلی بالا برخوردار هستند که اینها سرمایه های عظیمی برای کشور محسوب می شوند.

موسوی در عین حال با ابراز تاسف از ناکارآمدی نظام اداری در کشور گفت امیدواریم بتوانیم پیشرفت خود را دردنیای امروز با سرعت ادامه داده و بر مشکلات غلبه کنیم.

وی افزود اگر با سیاست پیشرفت توام با سرعت پیش نرویم، شکاف امروز ما با جهان بیشتر خواهد شد.

کاندیدای دور دهم انتخابات ریاست جمهوری در خصوص نگرانی های موجود پیرامون انتخابات گفت نگرانی درباره انتخابات همیشه وجود دارد و دستگاهها در آغاز انتخابات همیشه حساس هستند و ستاد بنده نیز سعی خواهد کرد با هماهنگی میان نیروهای ستاد و نیروهای مورد اعتماد و کمک نیروهای مردمی این نگرانی را کاهش دهیم.

موسوی

میر حسین موسوی در پاسخ به سوالی در خصوص حضور همسرش در فعالیت های انتخاباتی وی گفت خانم رهنورد فعال سیاسی و هنری درسالهای پیش از انقلاب است و درایران نیز بسیار شناخته شده هستند.

وی گفت که باخانم رهنورد در حین فعالیت های فرهنگی و هنری در قبل از انقلاب آشنا شده و ازدواج کرده است و در شرایط حساس همواره در کنار هم قرار داشته اند.

موسوی ادامه داد خانم رهنور همواره استقلال شخصیت خود و مواضع سیاسی و فرهنگی خود را حفظ کرده، اما امروز ، روابط بنده با ایشان نشانگر نزدیکی دیدگاه ما درسطح انتخابات و سایر سطوح است و ایشان در زمینه باز شدن فضای انتخابات و گسترده شدن ارتباطات با هنرمندان و جوانان کشور نقش موثری دارند.

خبرنگار دیگری درخصوص روابط ایران و آمریکا ازمیر حسین موسوی سوال کرد : " آقای احمدی نژاد در چارچوب تحرکاتی برای برقرار روابط با آمریکا پیشنهاد مناظره داده اند، شما چه سیاستی در این خصوص خواهید داشت؟ "

موسوی پاسخ داد: اگر شرایط مهیا باشد و علائم بیشتری که نشان از پیشرفت کار داشته باشد، تابویی برای مناظره با امریکا نداریم اما نیاز به علائم مثبت تری در سطح بین المللی برای حل مسایل و مشکلات داریم.

"مشکلات میان ایران و آمریکا بسیار پیچیده و گسترده است و اگر بخواهیم این مشکلات را یک شبه حل کنیم، کار غیر واقع بینانه ای انجام داده ایم. باید به سمت حل تدریجی مشکلات با امریکا برویم."

وی، آزاد کردن دارایی ها و نیز بازپس دادن مطالبات ایران را از جمله زمینه های رفع مشکلات میان تهران و واشنگتن دانست و درعین حال گفت ما باید خود را با فشارهای اقتصادی منطبق کنیم؛ فشارهایی که به هر حال می تواند آسیب هایی را متوجه کشورمان کند.

ازوی سوال شد که چه انتظاراتی ازآمریکا برای شروع مذاکرات دارد؟، موسوی تصریح کرد: ایران در بحث فناوری هسته ای هیچ امتیازی نمی دهد و این سیاست دائمی ماست، اما این سیاست باید به نحوی تنظیم و پیگیری شود که جامعه بین المللی از عدم انحراف برنامه های هسته ای ما مطمئن شود . در این صورت فشارهای وارده بر ایران دفع شده و فضای سالم تری درروابط خارجی ایران ایجاد خواهد شد.

مهندس موسوی اضافه کرد در این زمینه باید تدابیر روشنی را در نظر بگیریم و آمریکا نیز باید خط قرمزهای ما را به درستی تخمین بزند و اگر براساس آن حرکت شود، به آینده خوش بین تر هستیم.

وی در پاسخ سوالی پیرامون روابط تهران و پیونگ یانگ گفت سیاست خارجی خود را محدود نمی کنیم اما بحث مهم منافع حیاتی ایران است که دراین زمینه واقع بینانه تصمیم می گیریم .

موسوی ادامه داد ما در دوران جنگ روابط دوستانه ای با کره شمالی داشته ایم و امروز نیزروابط ما با این کشور عادی است اما در زمینه مسایل تسلیحاتی با این کشور ارتباطی نداریم .

مشکلات میان ایران و آمریکا بسیار پیچیده و گسترده است و اگر بخواهیم این مشکلات را یک شبه حل کنیم، کار غیر واقع بینانه ای انجام داده ایم. باید به سمت حل تدریجی مشکلات با امریکا برویم

نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به بحث هایی پیرامون شورای انقلاب فرهنگی نیز گفت که زمانی ریاست این شورا را اقای خاتمی بر عهده داشت و زمانی نیز آقای هاشمی رفسنجانی و امروز نیز آقای احمدی نژاد رییس این شورا هستند.

وی با بیان اینکه " از دوره دوم ریاست جمهوری اقای خاتمی عضو این شورا بوده "، گفت که از همان هنگام در جلسات این شورا شرکت نداشته ، اما این عدم شرکت به دلیل مخالفت با شورا نبوده است.

وی ادامه داد ، شورای انقلاب فرهنگی دارای بخش های اقماری ازجمله شورای هنر می باشد که من در جلسات شورای هنر فعال بوده و هستم.

مهندس موسوی درخصوص مباحث شورای انقلاب فرهنگی در سالهای اول پیروزی انقلاب گفت در آن هنگام حرکت هایی بر ضد انقلاب نوپای اسلامی در محیط های دانشگاهی انجام می شد که برای دفع آن ستادی تشکیل شد که بنده عضو آن نبودم، ‌بلکه شهید بزرگوار دکتر باهنر مسوول این ستاد بودند.

وی افزود: شخصیت ها و افرادی از جمله آقایان سروش، شمس آل احمد و شریعتمداری و افراد دیگری عضو این ستاد بودند.

مهندس موسوی در ادامه توضیحاتش در این خصوص افزود: با توجه به اینکه رییس ستاد انقلاب فرهنگی، رییس دولت می باشد، آن زمان هم که بنده رییس ستاد بودم، آقای دکتر سروش نیز عضو بودند اما معلوم نیست چرا این مباحث امروز دستاویز بحث های مطبوعاتی شده است.

وی دغدغه اصلی را نوع و شیوه اداره شورای انقلاب فرهنگی و توجه به تفکر حاکم بر جامعه دانست وگفت: امروز مشکل ما در خصوص انحصار کتاب و مطبوعات است. به عنوان مثال، کتابی که 15 بار باز دولت فعلی مجوز انتشار گرفته است، در چاپ بعدی با مشکل روبه رو می شود و این موضوع ممکن است به شورا مربوط شود اما بیشتر به نحوه برخورد دولت با این مسایل بر می گردد.

مهندس موسوی در پاسخ به سوالی دیگری در خصوص عملکرد دولت نهم گفت مهمترین مساله در دولت نهم، از یک سو نداشتن سیاست های مووزن و ازسوی دیگرعدم کارآمدی است.

وی مراکز بزرگ صنعتی مانند تراکتور سازی و ماشین سازی تبریز را مثال زد که هم اکنون به دلیل سیاست های ناکارآمد، در وضعیت نا مطلوبی قرار گرفته اند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: این واحدها به دلیل مشکلات نقدینگی و سیاست های وارداتی توان خود را ازدست داده اند.

نخست وزیر دوران دفاع مقدس در تکمیل بحث خود گفت که در سیاست های کنونی کشور، اقتصاد ما گاهی به شکل هدایت شده و گاهی هدایت نشده و گاهی نیز بصورت نئولیبرال است و گاهی نیز دراجرای سیاست های اعلام شده، نبود تدبیر لازم را مشاهده می کنیم.

میر حسین موسوی تاکید کرد: بهبود مسیرهای عقلانی تصمیم گیری می تواند منجر به سیاست های اقتصادی روشن در کشور شود.

وی در خصوص برنامه هایش در زمینه مهار تورم، با توجه به افزایش قیمت نفت گفت: یکی از دلایل تورم ، نبود سیاست های مالی است که موجب افزایش دوبرابری نقدینگی شده است که برای مهار آن باید تحرکات جدی در عرصه تولید ایجاد کنیم و با استفاده از متخصصان اقتصاد کشور را ترمیم کنیم.

میرحسین موسوی با ابراز تاسف ازتعطیلی شورای اقتصاد که در زمان دفاع مقدس در اداره اقتصاد کشور نقش موثری داشت، گفت در عرصه اقتصاد ازشاخه به شاخه پریدن بسیار نامطلوب است، برای مثال تغییرات مدیریتی در مراکزی مانند بانک مرکزی ، بانک ملی و وزیران اقتصاد ، منجر به بی ثباتی بسیار زیاد در اقصاد کشور شده است.

وی تاکید کرد که تلاش جهت افزایش درآمدهای نفتی ضروری است اما در عین حال باید وابستگی دولت به درآمد نفت به شدت کاهش یابد.

بنده فردی پایبند به ارزشها و در عین حال بسیار عملگرا هستم. معتقدم باید از نیروهای متخصص که بتوانند تصمیمات عقلانی بگیرند، استفاده شود چرا که بزرگترین خطر اتخاذ تصمیمات فردی است

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در پاسخ به سوالی در خصوص مساله فلسطین گفت مساله فلسطین مساله دیرینه ای است و آنچه درنظام جمهوری اسلامی طی 20 سال گذشته تاکید شده، حمایت از مبارزات ملت فلسطین است .

موسوی راه حل مساله فلسطین را در آن دانست که فلسطینی ها در تعیین سرنوشت خود مشارکت داده شده و سهیم شوند.

وی حضور کمتر نیروهای بیگانه را در منطقه در حل مسایل و مشکلات منطقه موثر دانست و گفت اگر امنیت منطقه به دست مردم منطقه باشد، این امر خود باعث کمک به صلح و ثبات در منطقه خواهد شد "اما نیروهای بیگانه خود به افراط گرایی ها در منطقه دامن می زنند که نمی توان از این افراط گرایی ها چشم پوشی کرد."

موسوی تاکید کرد که نیروهای بیگانه بایستی هرچه سریعتر منطقه را ترک کرده و اداره آن به دست ملت های منطقه و از طریق راههای مسالمت آمیز و دیپلماتیک انجام گیرد.

خبرنگار دیگری از مهندس موسوی در خصوص پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانی سوال کرد که وی گفت با پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانی هیچ مخالفتی ندارد، اما در عین حال تا پیش ازپیوستن به این سازمان نباید امتیازات خود را در خارج ازچارچوب این سازمان ازدست بدهیم.

موسوی افزود: لازمه پیوستن و الحاق به تجارت جهانی ، اجماع در این سازمان است که اکنون آمریکایی ها با پیوستن ایران به این سازمان مخالفت می ورزند، پس تازمانی که به این سازمان ملحق نشده ایم ، چه لزومی دارد، امتیازات خود را ازدست بدهیم.

وی با انتقاد ازناکارآمدی دولت نهم در این خصوص، گفت تا هنگامی که وارد این سازمان نشده ایم، باید از امتیازات خود با قدرت استفاده کنیم.

موسوی در پاسخ به سوالی در خصوص تعهداتی که اخیرا دولت نهم درسطح گسترده ایجاد کرده، از جمله حقوق معوقه فرهنگیان و نیز مصوبات جدید، گفت: پرداخت حقوق معوقه از وظایف دولت است، اما دولت نباید شب انتخابات را برای پرداخت معوقه ها انتخاب می کرد.

وی در خصوص مصوبات سفرهای استانی نیز ضمن انتقاد از هزینه های سنگین این سفرها، گفت که مصوبات مجلس، باید در اردیبهشت ماه ابلاغ شود ، نه بهمن ماه.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری مصوبات جدید را همراه با ابهاماتی توصیف کرد و این سوال را مطرح کرد که منابع آن از کجا تامین شده است؟‌ یا اینکه آیا مجلس با آن موافقت خواهد کرد یا نه؟

موسوی

وی افزود این مصوبات تعهدات دولت را بالا برده و مشکلات زیادی را برای دولت آینده ایجاد کرده است ولی درعین حال هر دولتی که روی کار بیاید باید تعهدات دولت قبل را محترم شمرده و آن را اجرا کند و درصورتی هم که مصوبه ای مشکل داشته و نیازمند تغییراتی باشد، باید از مسیرهای قانونی انجام شود.

ازمهندس موسوی در خصوص نتایج نظر سنجی های اخیر انتخاباتی سوال شد که وی گفت یکی ازمشکلات ما نبود آمارهای رسمی دقیق از شرایط فعلی است ولی با اینحال، نظرسنجی های مختلف نشان می دهد که شیب صعودی آرا مناسب است.

از وی درباره برنامه هایش سوال شد که گفت برنامه های خود را ازطریق رسانه های محدود دراختیارش ازجمله کلمه سبز، سایت قلم، و نیز انتشار جزوات و یک کتاب که زیر چاپ قرار دارد، دراختیار مردم قرار داده است.

مهندس موسوی، درمورد اهمیت نقد در جامعه گفت : اینکه متوجه باشیم در چه فضایی قرار داریم ، موضوع بسیار مهمی است. هر نقدی از زاویه ای که صورت می گیرد، راه حلی هم دارد.

یکی از نقدهای بنده به موضوع عدم حمایت از تولید داخلی است. برای آن نیز راه حل داریم.

نخست وزیر دوران دفاع مقدس تصریح کرد ما چاره ای جز روی آوری به ایجاد امنیت برای بخش خصوصی و سرمایه گذاری نداریم و تنها با ایجاد ثبات و شفافیت درمدیریت ها و ترسیم دورنمایی برای کار آفرینان، می توانیم مساله را حل کنیم.

وی در خصوص اختلاف سیاست های خود با مهدی کروبی دیگر کاندیدای این دوره ریاست جمهوری گفت : بنده با آقای کروبی ازقدیم دوست هستیم و ایشان را شخصیت محترمی می دانم و احتمال مناظره هم بین ما وجود دارد. اما بنده فردی پایبند به ارزشها و در عین حال بسیار عملگرا هستم. معتقدم باید از نیروهای متخصص که بتوانند تصمیمات عقلانی بگیرند، استفاده شود چرا که بزرگترین خطر اتخاذ تصمیمات فردی است. کشور ایران دارای نیروهای عظیم و نظام اداری بزرگی است که باید درعین کوچک شدن حجم دولت کارآمد شود.

میرحسین موسوی در خصوص تفاوت آرایش با کروبی هم گفت روند کلی اقبال عمومی به سمت نیروهای اصلاح طلب است.

وی با بیان اینکه "من یک اصلاح طلب اصولگرا هستم"،‌ تاکید کرد: حضور تواما با کروبی در انتخابات را "خطر" نمی دانم، اما می توان برای آن اصطلاح "مشکل " را بکار برد.

منبع:تبیان


دسته ها : انتخابات
شنبه نهم 3 1388 13:43
X